Izimi is een opslagplatform ontwikkeld door de Koninklijke Federatie van Belgische Notarissen. Je kan er allerlei documenten in bewaren waarvan je denkt dat ze nuttig kunnen zijn, zoals een Word-bestand met al je identificatiegegevens, een lijst van al je bankrekeningen en levensverzekeringspolissen, documenten met betrekking tot je woning, enzovoort. Deze documenten zijn een waardevolle bron van informatie voor erfgenamen.

De overledene die Izimi gebruikte, moest bij leven kiezen uit 3 opties:

– Optie 1 (standaard): Overdracht aan erfgenamen

Als de overledene voor deze optie koos, kan je een aanvraag indienen bij de notaris van je keuze om de inhoud van de kluis terug te krijgen. Standaard wordt de volledige kluis overgedragen, tenzij de overledene anders had beslist.

– Optie 2: Overdracht aan erfgenamen en contactpersonen

Naast de erfgenamen kunnen ook vooraf geselecteerde contactpersonen een bericht ontvangen via Izimi om hen op de hoogte te brengen van de overdracht van de inhoud van je safe. Zij hebben dan 24 maanden de tijd om een kopie van de inhoud van de Izimi kluis te downloaden.

– Optie 3: Totale vernietiging van de kluis

De laatste optie die de overledene had kunnen kiezen, is de totale vernietiging van zijn kluis na zijn overlijden. In dit geval wordt de volledige inhoud van de kluis 10 dagen na het overlijden onherroepelijk vernietigd.